Поново публика на кошаркашким теренима-Препорука КС БИХ

24.02.2021. - Кошарка

Генерални секретар Амер Чулан је у име Кошаркашког савеза БиХ дао сагласност клубовима да поступају према упутама локалних Кризних штабова.

Одлука, ма колико изгледала позитивна и за похвалу ипак доноси и низ дилема.

„Овим путем Вас обавијештавамо и уједно дајемо сагласност клубовима учесницима Првенства Босне и Херцеговине у сезони 2020/2021 за присуство публике на утакмицама а све према упутама Кризних шатабова и одлука Општина, Кантона, Жупанија и Завода за јавно здравство“, наводи се у саопштењу.

У складу са издатим хигијенско-елидемиолошким мјерама/смјерницама које се односе на спречавање ширења пандемије Корона Вирус-а, обавезујуће је за све клубове да се придржавају упута, хигијенско- епидемиолошких мјера о броју присутних учесника у затвореним просторима, размаку/дистанци, ношењу заштитних маски у затвореном простору у којем се одигравају утакмице, а све у складу са препорукама горе наведених надлежних институција.

За поштивање и прововођење хигијенско-епидемијолошких мјера и препорука надлежних институција одговорни су организатори утакмице-спортски клубови.

Замолићемо клубове да се уз све горе наведено придржавају и упута из Цовид протокола КСБИХ који је достављен учесницима Првенства Босне и Херцеговине 2020/21 мушке и женске екипе, који се односи на активне и пасивне учеснике“, наводи се у саопштењу.

Колико ће посјетилаца бити дозвољено, који размак, ко ће одржавати ред приликом уласка на стадион (што су они ушли а не ми), да ли је дозвољен долазак гостујућих навијача… и још низ неких, чисто практичних питања.

Али, одлука која обасјава мрак на крају тунела.

 

Коментари
Издвајамо