Полице одбраниле терен

Аутор: требињеливе
26.07.2021. - Кошарка

Поличани и званично играју најбољи баскет у Требињу! Постало је то јасно након вечерашње завршнице друге градске баскет лиге у којој је екипа овог насеља побиједила Центар резултатом 21:19 и избора тирулу најбоље међу чак девет екипа из девет требињских насеља. Побједник је добио прелазни пехар који је рад Требињца Жељка Алексића и новчану награду у износу од 400 KМ од котизација коју су играчи уплатили за наступ у лиги.
Другопласирана екипа добила је новчану награду од 100 KМ.
Организатор турнира Никола Топаловић рекао је да је приказан одличан баскет са врхунским потезима који су приказали првотимци Леотара, талентовани кошаркаши и рекреативци.
„Публика је могла да ужива у одличним мечевима и драго ми је да су се завршне утакмица одиграле на стадиону Основне школе ‘Вук Kараџић’ који је прошле године реновиран. Било је око 50 баскеташа и можемо бити поносни на број у односу на величину града. Надам се да ће се традиција наставити и наредне године“, рекао је Топаловић.
У четвртфиналним утакмицама Центар је био бољи од Винограда 21:17, Тини од Засада 21:13, Полице од Гучина 21:16, а Горица од Петровог Поља 17:16.
У полуфиналним утакмицама Центар је славио против Тини 19:14, а Полице против Горице 21:14.
Финална утакница била је препуна узбуђења и након ‘рововске’ борбе уз громогласно навијање гледалаца славио је домаћин (уз феноменалну игру МВП Премијер лиге БиХ Стефана Мијовића) који је играо у саставу Јован Kовачина, Стефан Мијовић, Срђан Ратковић, Горан Бодирога, Немања Ратковић и Бојан Бабић.

Коментари
Издвајамо