Покушевски остао без клуба, љубав према Партизану могла би да однесе превагу

08.07.2024. - Кошарка

Гробари не престају да сневају. После наслова да би Никола Милутинов могао у Партизан, јавила се нова жеља…

Алексеј Покушевски више није играч Шарлота. Лампице се саме пале, па није тешко направити везу између Новосађанина и тима из Београда. Познато је већ да Покушевски не скрива симпатије према Хумској, а то што тренутно нема клуб у Америци могао би да буде добар знак за Партизан. Атмосферу је подгрејао и грчки Спортал који је навео да Ваљак жели репрезентативца Србије у свом табору.

Крилни центар је каријеру у НБА започео 2020. и све до Ол-стар паузе 2024. био је део Оклахоме. Потом је кренуо путем Василија Мицића и каријеру наставио у Шарлоту. Бивши играч Ефеса у почетку је имао више поверења Стива Клифорда, али је убрзо и Покушевски добио минуте и чинило се да их је искористио на прави начин.

Одиграо је задовољавајућу сезону у плавом дресу – на терену се нашао 18 пута, а мечеве је завршавао са просеком од 7,4 поена по сусрету. Задовољавајућу из простог разлога: пре преласка у Шарлот, Покушевски је у дресу Оклахоме, у протеклој сезони, одиграо свега 10 утакмица, од тога је шест окончао без поена. На крају, просек је износио 1,2 по сусрету, а доласком у другу конференцију игра младог Србина нагло је просперирала. Ипак, биће да у тиму Стива Клифорда није било места за талентованог крилног центра.

Покушевски се тренутно налази на припремама репрезентације у Старој Пазови, где је на располагању селектору Светиславу Пешићу.

Коментари
Издвајамо