Podgoričani najbolji u Nevesinju

07.08.2022. - Кошарка

Побједник турнира у баскету 3×3, који је одржан јуче у оквиру 147. Невесињске олимпијаде је екипа „Dangerous Meridijan“ из Подгорице.Они су у финалној утакмици убједљиво савладали екипу

„Источни клан“ са Пала резултатом 21:8. За побједничку екипу играли су Александар Богојевић, Богдан Цебаловић, Владан Ђукановић, као и Марко Кољевић, један од најбољих играча у Црној Гори.За другопласирану екипу играли су Мирослав Ковач, Дарко Ристичевић, Василије Шараба и Петар Шурбат.Турнир у баскету 3×3 окупио је девет екипа из региона. У полуфиналним утакмицама „Источни клан“ је поразио требињски састав „Метар од табле“ (21:15), а екипа „Dangerous Meridijan“ је била боља од „Top gym fit“ (21:15).

Побједник у такмичењу шутирања тројки је Дражен Глоговац из Невесиња и он је добио новчану награду од 50 КМ. Екипа из Подгорице поред пехара, добила је поклон мајице и новчану награду од 2000 КМ, док је другопласираној екипи „Источни клан“ припало 500 КМ.

Турнир је игран под окриљем ФИБА у оквиру лиге РС, а окупио је велики број заљубљеника у баскет.

Многобројна публика имала је прилику да ужива у баскету, а одиграна је и ревијална утакмица најмлађих чланова ОКК “ВЕЛЕЖ“ из Невесиња.

Коментари
Издвајамо