Пешић:Српска кошарка мора да тражи нови идентитет

11.05.2022. - Кошарка

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић дао је опширан интервју за “ФИБА басктебал“.

“Можда некад превише присвајамо резултате Југославије, али мора се рећи да српски играчи и тренери заслужују славу за те резултате, без искључивања било које од држава чланица бивше Југославије. Српска кошарка мора да потражи нови идентитет и да се прилагоди времену, јер се све мијења, па и приступ кошарци. Југословенска кошарка нам је дала филозофију за избор играча и развој младих, а сад морамо видјети колико можемо профитирати из тога” – рекао је Светислав Пешић и наставио:

“Ми прво морамо да видимо како ћемо завршити квалификациони циклус у јуну и јулу, али већ имамо у глави и припреме за Еуробаскет. Процес је кренуо, разматрамо како ћемо и шта. Наш контакт са играчима не стаје, можда није на дневном нивоу, али је чест и константан. Користили смо ове мјесеце и да посјетимо играче у НБА и Евролиги, причамо о плановима и видимо како се осјећају.

Вјерујем да лоша припрема може доста да поремети, те зато морамо имати јасну слику са играчима. То наравно не значи само за Јокића, већ и за Бјелицу, Богдановића, Марјановића, Покушевског и све остале који играју у Европи.

Србија ће на Евробаскету играти у групи Д са Чешком, Пољском, Финском, Израелом и Холандијом.

Коментари
Издвајамо