Патријарх Порфирије приредио пријем за кошаркашице и кошаркаше Црвене звезде

05.10.2021. - Кошарка

Патријарх Српске православне цркве Порфирије организовао је у уторак у просторијама Патријаршије Српске Православне Цркве пријем за делегацију КК Црвена звезда коју су сачињавали мушки и женски тим са стручним штабовима, као и комплетан менаџмент клуба на челу са председником Небојшом Човићем.

Том приликом Патријарх Порфирије, који је самим овим чином и позивом учинио изузетну част КК и ККЖ Црвена звезда и свим људима који раде у клубу или се боре за његове боје на терену, благословио је комплетну делегацију нашег клуба и упутио речи охрабрења, љубави  и подршке, али и изразио жељу за добро здравље, пред велике изазове и утакмице које кошаркашице и кошаркаше очекује на теренима ове сезоне и у њиховим каријерама, које су многима од њих у обе селекције, обогаћене и наступима за репрезентацију Србије.

Осим званичног дијела, Патријарх је у опуштеном разговору преко сат времена провео у дружењу, сликању и појединачним разговорима са играчима и стручним штабом и менаџментом нашег клуба, и учинио ову посету незаборавном за све црвено беле који су дошли у Патријаршију данас.

Испред КК Црвена звезда патријарху Порфирију, капитен КК Црвена звезда мтс Бранко Лазић поклонио је урамљени дрес КК Црвена звезда који ће красити неки од кутака Патријаршије у којима борави Патријарх, док је капитен женске екипе Невена Наумчев уручила Патријарху Порфирију лопту са потписима свих кошаркашица. Клуб је упутио и званичан позив нашем Патријарху, који и сам никада није крио да је Звездаш и велики љубитељ спорта и кошарке, да буде гост КК Црвена звезда у сезони која је управо почела.

Осим велике галерије слика, КК Црвена звезда ће током среде објавити и богат видео материјал о посета наших такмичарских тимова и делегације клуба, који су сви заједно доживели изузетну част овом посетом и сусретом са Патријархом Порфиријем.

И да се на крају похвалимо, на пријему су били и наши Херцеговци и Херцеговке, кошаркашице Милина Мишељић и Ана Милановић, тренер Саша Косовић и млади Марко Гушић.

Коментари
Издвајамо