Партизан нишани и Смаилагића

03.08.2021. - Кошарка

Како преноси амерички Атлетик, у припремама за следећу сезону, а након завршеног драфта, Голден Стејт Вориорси спремни су да прекину сарадњу са Аленом Смаилагићем. Наводно, то би требало да се догоди пре 6. августа, а Спорт Клуб незванично сазнаје да би некадашњи 39. пик наредних дана могао да потпише уговор са Партизаном.

Након играња у Развојној лиги, Смаилагић је добио прилику и у НБА. Играо је на 29 мечева, а најбоље издање имао је у дуелу против Милвокија када је провео 12 минута на паркету. Потенцијални репрезентативац Србије је у том мечу десет поена (четири од седам из игре и један од два за три поена), а додао је и четири скока. На мети црно-белих су и Филип Петрушев, Балша Копривица (21, 216цм) који је изабран на драфту ове године, као и Ник Ракочевић (23, 211цм), играч рођен у Чикагу, који је претходну сезону провео у Кини.

Копривицу (син Славише Копривице) су ове године на драфту као 57. пика изабрали Шарлот Хорнетси и одмах трејдовали у Детроит, а Ракочевића се сећате из дана када је играо за У20 репрезентацију Србије са којом је 2017. наступио на Европском првенству.

Коментари
Издвајамо