Пао и Челик

Аутор: р.ми. Фото: Д.Курбеговић Спортспорт.ба
19.12.2020. - Кошарка

Кошаркаши Леотара, вечерас су у зеничкој Арени, у веома занимљивом и изједначем мечу побиједили екипу Челика резултатом 78:75, по четвртинама 25:17, 11:23, 19:16, 23:19 у утакмици 11.кола Кошаркашког шампионата БиХ.
Гости су сјајно отворили меч, имали су у четвртој минути водство 4:17, да би до краја прве четвртине домаћини успјели одиграти нешто боље, али без обзира на то гости су водили након прве четвртине резултатом 17:25. Гости добро отварају и другу четвртину, те имају предност 20:35 плус 15 у 14.минути утакмице, а онда домаћи тренер Јосип Панџа тражи минуту одмора за своје играче. Након тога слиједи невјероватна серија Челика. Зеничани су убацили 20 поена, док је Леотар постигао само један поен. На полувријеме се отишло при водству Челика резултатом 40:36.
На крају гости су имали више концентрације и успјели су меч привести крају у своју корист. Када су у питању најбољи појединци у редовима Леотара, Ђорђије Нинковић убацио је 18, Божо Ђурасовић 15, док је Стефан Мијовић додао 14 поена. У редовима Челика, Харис Делалић је био прво име са 23 поена и осам скокова, док је стандардно добар био и Миливоје Божовић са 11 поена и 17 скокова.


Послије утакмице тренер Леотара Миро Вукоје је био итекако задовољан.
„Била је ово утакмица, буквално на један посјед, са много контакта, права мушка игра. Наша екипа је играла мудро и заиста сам завољан наступом свих играча. Играли смо без три стандардна играча, Шакотића, Николе Ђурасовића и Милошевића али је тим побиједио. Вратио нам се Владо Алексић, имао је значајну минутажу и било је то заиста једно лијепо и успјешно вече за нас. Били смо једна душа, један тим“, каже Вукоје.
У сљедећем колу Леотар гостује код екипе Слободе у Тузли.

Коментари
Издвајамо