Отказ тренеру због литије

Аутор: ин4с Црна гора
22.04.2021. - Кошарка

Драго Мусић, кошаркашки кондициони тренер са каријером дугом скоро 20 година, у којој је био дио успјеха никшићке мушке и женске кошарке, репрезентативни тренер од 2006. године у разним селекцијама, упоредо радећи са атлетичарима дошао и до Олимпијских игара, добио је отказ прошле године, у кошаркашком клубу у којем је био ангажован, дан након Световасилијевске литије.

„Добио сам отказ после 16 година проведених у Никшићу на мјесто кондиционог тренера у кошаркашком клубу „Сутјеска“. Световасилијевска литија је била иницијална каписла за мој отказ. Ја сам од првог дана стао у одбрану наших светиња то јест од Тројчиданског сабора, предбожићног сабора у Никшићу. Мене као вјерника и човјека кога је крстио Ава Јустин Поповић последњи канонизовани наш светац, савјест ми је налагала да морам да станем у ту свету борбу јер је наш Црква темељ свих наших дешавања на овим просторима. На дан Св. Василија Острошког ми већ 27 година обиљежавамо тај свети празник, трчећи од Саборног Храма у Никшићу до Острошког манастира“, прича данас Мусић за портал ИН4С.

Тај мој чин, после литије и потписа спортиста за одбрану светиња гдје сам и писао поруку испред спортиста, добио сам отказ као тренер не само у КК Сутјеска него и у репрезентацији Црне Горе на мјесто кондиционог тренера женске репрезентације. Људи се нијесу ни удостојили да образложе мој отказ. Остао сам без плате са којом сам издржавао породицу и слободно кажем да се не кајем и душа ми је чиста јер је побједа извојевана и одбрањена Његошева Црна Гора, казао је он.

 

Коментари
Издвајамо