Основни циљ испуњен

Аутор: Ратомир Мијановић Фото: Агенције
10.02.2021. - Кошарка

Чини се да је, пауза која већ траје, итекако пријала свим члановима елитног БиХ кошаркашкг друштва па тако и Леотару. Погођен повредама најважнијих играча, требињски лигаш је смогао снаге да оствари злата вриједну побједу у мечу против Младости из Мркоњић града и прекине неугодну серију пораза.

Гост херцегспорта је шеф стручног штаба КК Леотар Миро Вукоје.

“Наравно да ће нам ова пауза пријати поготово послије ове  побједе над екипом Младости. Том побједом смо и фактички обезбиједили први циљ који смо поставили за ову сезону а то је опстанак. Одмах иза тога верујемо да смо изашли из мале резултатске кризе проузроковане у највећој мјери повредама у том периоду Раичевића и Мијовића.Послије ове утакмице смо дали паузу играчима до данас да би смо дали времена повријеђенима да се колико год је то могуће опораве а уморним да се одморе и освјеже. У том смислу нам је већ поменута пауза добро дошла а тек пауза до прве наредне утакмице 27.фебруара ће нам  надамо се омогућити  и да се физички и такмичарски квалитетно припремимо за наставак првенства а све под условом да нас коначно повреде више не буду ометале!

Леотар је и даље у врху табеле. Како сте задовољни играма? Било је и успона и падова?

Ако наш пласман упоредите са постављеним циљем и упоредите га са тренутним нашим пласманом онда не треба сувише памети па да се закључи да смо више него задовољни!Успони и падови су у овом спорту нормална ствар јер је и сама кошарка по дефиницији спорт који карактеришу промјене ритма и темпа! Још ако се у обзир узму чињенице о којима сам писао у првом одговору, онда читава ствар постаје лако схватљива!

Какав је здравствени билтен?

Што се тиче здравствено билтена ствари стоје овако: Раичевић је још увијек на физикалном третману и завршава га сјутра. Он ће почети сјутра са лаганим тренинзима и када крене са тренажним активностима онда ћемо моћи пратити и прогнозирати када ће бити и коначно спреман за утакмице. Мијовићева дисторзија скочног зглоба је након физикалном третмана много боље и њега врло брзо очекујемо у строју.Иначе је Мијовић у таквом стању ноге са великим отоком више од 30 минута играо на последњој утакмици, што признат ћете говори у прилог томе са каквом смо жељом и хтијењем сви до једнога ушли у тај меч!Још пар играча је имало ситније повреде послије тог меча али ће сви они надам се већ сјутра бити у погону!

Да ли можемо до плеј офа?

Треће мјесто на табели нам у најмању руку намеће обавезу бар да то покушамо а ми верујемо да то можемо и да остваримо уз услов да будемо комплетни и здрави! Уз тај услов ми држимо све у нашим рукама јер у крајњем случају кући играмо 4 утакмице а и у гостујућим утакмицама нисмо без шанси, поготову ако се узме у обзир наша досадашња успјешност на гостовања!

Коментари
Издвајамо