Орлови без три центра,Србија можда без Јокића

14.06.2021. - Кошарка

 

Орлови без три центра на квалификационом турниру за Олимпијске игре

Првобитни списак који је селектор Игор Кокошков објавио крајем маја одмах је улио страх у кости ривалима с којима ће се репрезентација Србије срести у Београду на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Токију (од 29. јуна до 4. јула).

Међутим, не само због чињенице да их је 25, односно скоро дупло више од максималног броја који може да се пријави, већ и због чињенице да поједини играчи вуку повреде, односно излазе из њих, као и да још траје сезона у НБА, јасно је да Кокошков неће моћи да се ослони на најквалитетнији састав, наравно гледајући из индивидуалног угла.

Никола Јокић је одмах после елиминације Денвера у полуфиналу Западне конференције рекао да још не зна да ли ће играти у Београду, што је и разумљиво, јер је најкориснији играч лигашког дела НБА, од 1. августа прошле 2020. године када је настављена прошла сезона, дакле за непуних десет и по месеци, одиграо чак 109 такмичарских утакмица. Ипак, Никола би требало да буде на листи путника за Токио, наравно уколико се Србија квалификује, у шта нико не сумња.

У истом авиону би требало да буду и његов имењак, Никола Милутинов, као и Богдан Богдановић који ће, како ствари сада стоје, такође пропустити квалификациони турнир. Први је тренутно на поштеди, јер национални тим, без обзира што је центар ЦСКА добио зелено светло да постепено улази у ритам индивидуалних тренинга, не жели да га пожурује и евентуално га уведе у било какав ризик.

Други, Богдан, још није завршио НБА сезону, односно његова Атланта тренутно игра полуфинале Истока са Филаделфијом (1-2 у серији) које би најраније могло да се заврши 17. јуна (а најкасније 20. јуна). Као Јокић и он је био „презапослен“ од августа прошле године, а уз то је имао хируршку интервенцију на колену почетком јануара, па би било излишно очекивати од њега да одмах „из авиона“ заигра у „Пиониру“…

И ту је тачка са планским, односно очекиваним изостанцима на турниру у Београду, на којем се још не зна да ли ће, због повреда играти Огњен Јарамаз и Марко Гудурић, те Немања Недовић, али је сигурно да неће бити Мирослава Радуљице.

На крају, једна лепа вест. Милош Теодосић који је са саиграчима из Виртуса и тренером Сашом Ђорђевићем 11. јуна покорио Италију јуче је дошао да се поздрави са друговима из репрезентације и после неколико дана неопходног одмора после напорне сезоне, односно пред пут на Акрополис куп требало би да се прикључи националном тиму.

 

Коментари
Издвајамо