Одлука за рубрику „вјеровали или не“

17.03.2023. - Кошарка

Репрезентација Босне и Херцеговине одустала је од наступа у претквалификацијама за Олимпијске игре 2024.

Разлог су недостатак новца и процјена да се позиву не би одазвали најбољи играчи.

“Постоји више разлога за такву одлуку. Први је финансијски. А није ни реално очекивати да ће нам се играчи одазвати” – рекао је председник Кошаркашког савеза БиХ Далибор Милош.

Милош је објаснио да је вођство КСБиХ одлуку о одустајању од такмичења у претквалификацијама за ОИ донело у консултацијама с селектором Адисом Бећирагићем.

Селектор је оцијенио да се већина најважнијих играча не би одазвала позиву будући да је то време када и сами имају паузу за одмор. Умјесто тога, додао је Милош, планира се организовати кошаркашки камп с проширеном репрезентацијом гдје би се утврдило на које се играче може рачунати у будућности.

Прије свега се то односи на млађе и још неафирмисане кошаркаше. Прошле године репрезентацији БиХ у кошарци новац за такмичење уплаћен је тек након што су започели наступ у својој групи на Евробаскету који се играо у Њемачкој, Чешкој, Грузији и Италији. “Змајеви” су елиминисани у групној фази, били су пети у Групи Б са Словенијом, Немачком, Француском, Литванијом и Мађарском, са двије победе и три пораза.

Коментари
Издвајамо