Од Вучића хала на дар

Аутор: Блицспорт
18.01.2021. - Кошарка

Спортско друштво Раднички је овог понедељка обележило 100 година постојања. Том приликом награду за животно дело добио је Душан Ивковић, кошаркашки тренер.

Он је признање добио од подмлатка Радничког.

– Поштоване даме и господо, овом приликом бих желео да се захвалим на одликовању СД Раднички за животно дело. Сигурно је за ових претходних 100 година било доста спортиста, функционера, навијача, који су заслужили макар слично одликовање. Ја сам врхунске спортске резултате остварио са националном селекцијом и другом клубовима. Ово је одликовање за верност. Не каже се често, веран као пас, а ја сам остао веран Радничком – рекао је Ивковић.

Гост СД Раднички је био и председник Србије, Александар Вучић.

– Увек је Раднички имао сипматије свих људи, али је мањи број њих био одан идеји да Раднички опстане, да не живи од прошлости, већ да даље напредује и прави велике кораке и у 21. веку.

Додао је да је кроз изложбу о историјату клуба, коју је данас имао прилике да обиђе, много тога научио, видео и подсетио се онога што је пало у заборав.

– Наш посао је да помогнемо и урадимо све што можемо. Да изградимо велелепну халу. За око две и по године биће завршена хала и моћи ћете да отворите фантастичне спортске објекте, све што је неопходно, а у срцу Београда, што ће бити огроман подстицај за сву децу“, рекао је Вучић, посебно се обративши Дуди Ивковићу.

Подсетио је да су многи великани домаћег спорта бранили боје Радничког, поред Дуде Ивковића, Божа Маљковић, Слободан Пива Ивковић, и многи други који су прошли кроз кошарку и друге спортове, и оставили велики, неизбрисив траг у историји српског спорта.

– Хвала вам на величанственим резултатима и успесима.

Коментари
Издвајамо