Обрадовићу признање за тренера сезоне

Аутор: mozzartsport
26.04.2022. - Кошарка

Црвена звезда Дејана Радоњића је освојила прво место на крају регуларног дела сезоне, али напредак који је Партизан остварио у односу на прошлу сезону донео је Жељку Обрадовићу признање за тренера године у Јадранској лиги.

Најтрофејнији стратег Европе је прикупио чак 41,5 одсто гласова колега тренера, новинара и навијача, док је Радоњић с 19,5 заузео друго место.

На трећем још један преставник српске тренерске школе, Ненад Стефановић, који је погурао ФМП до позиције број шест и места у плеј-офу. Велика ствар за 36-годишњег стратега, који је пре ФМП-а самостално водио још само Земун.

Обрадовић је иначе добио највећи број бодова и од тренера и од новинара и од навијача и тако преузео признање које је прошле сезоне припало Драгану Бајићу из Игокее, тада четвртопласиране екипе на Јадрану.

Те прошле сезоне Партизан је регуларни део завршио на тек седмом месту. Ове се са скором од 22 победе и четири пораза, истина и значајно појачаним играчким кадром, пласирао на другу позицију, па ће, као и Радоњићева Звезда (24/2), бити слободан на старту плеј-офа.

 

Коментари
Издвајамо