Обрадовићев повратак и реакције

25.06.2021. - Кошарка

Долазак или повратак Жељка Обрадовића у Партизан изазвао је ввелику пажњу кошаркашке јавности широм Европе.

Чак је и Евролига на званичном сајту објавила ту вијест.

Званични профил Евролиге поделио је слику на којој се види да се Обрадовић вратио у Партизан уз коментар „Поново је у игри“. Ни бивпи асови Партизана нису имуни на Жоцов повратак.

Иво Накић, легендарни кошаркаш црно-белих и освајач три Евролиге, а први утисци о поновном устоличењу Жељка Обрадовића потпуно су одушевили некадашњег крилног кошаркаша Партизана.

Толико се Накић одушевио, да је и неколико сати по званичном објављивању вести о повратку Обрадовића остао у чуду и неверици.

„Чудо! Сувишно је причати, Жељко је институција! Жељков долазак повлачи све. Људи нису свесни шта је и ко је Жељко Обрадовић. Десила се невероватна ствар. И даље не верујем.“, каже Накић за Моцарт Спорт.

Један од виновника прве Жоцове освојене Евролиге био је и крилни центар/центар Партизана, Славиша Копривица. Он је у полуфиналу против Филипса убацио 14 поена и тако уз Предрага Даниловића и Александра Ђорђевића био најефикаснији играч тима, док је против Хувентуда додао четири поена.

Садашњи повратак Обрадовића у Партизан учинио је да бројна црно-бела срца поскокну од среће, а међу њима је и Копривицино. Довољно је рећи да је Славиша у чак три наврата наступао за Партизан.

Обрадовићев долазак на тренерску клупу је тектонски велика ствар.

“Колико нам значи? Па клуб ће ићи узлазном линијом, а повратак има велику симболику. Ове године је три деценије од тренутка кад је сео на тренерску клупу Партизана, а следеће 30 година од освајања Евролиге. Било би дивно да се историја понови, како за Партизан, тако за Жељка који ми је био саиграч, али и тренер”, каже Копривица за Моззарт Спорт.

“Сама чињеница да најбољи тренер Европе долази у Партизан говори све. Милион позитивних ствари стижу са Жељком. Београђани ће добити на озбиљности, сигурности и Жељко ће поставити систем рада. Најбитнији је тај Жељков систем. Добро знам на који начин ради Обрадовић и то је најважније”, каже Жељко Ребрача у разговору за Моцарт Спорт.

Коментари
Издвајамо