Обрадовић пред Виртус: Надам се да ће изгубљене лопте против Олимпије позитивно утицати на играче

Аутор: mozzartsport
19.10.2022. - Кошарка

Никако да се кошаркаши Партизан Моззарт Бета отарасе срцепарајућих пораза. После Албе и поготово Басконије, пораз у првом евролигашком мечу у Арени после више од 3.100 дана није се завршио позитивним резултатом, иако су црно-бели имали све у својим рукама…

У Партизан Моззарт Бету немају много времена за туговање и размишљање шта је било, пошто ће гост Београдске Арене у четвртак од 20.30 бити још један италијански великан – Виртус из Болоње.

“Поново смо радили скаут, као што увек радимо. Ради се пре свега о екипи која игра јаку одбрану. Покушавају честим изменама да држе висок ниво, имају играче способне да то раде. Мењају одбрану, то је нешто на шта морамо да будемо спремни. Што се тиче њиховог напада, покушавају да играју у транзицији, имају играче на позицијама четири и пет који могу да успоставе игру на ниском посту. Сви ови играчи које сам набројао у одбрани имају и велики нападачки квалитет и апсолутно јасне идеје када и кога желе да користе. Пробаћемо вечерас и ујутру да реагујемо у том смислу, морамо да будемо максимално концентрисани како би се одиграла добра утакмица“, рекао је Жељко Обрадовић на отвореном тренингу.

Да ли Партизан може да понови одбрану из првог полувремена против Олимпије и пренесе је на цео сусрет са Виртусом, упркос великој потрошњи у уторак?

“Лично се надам. Анализирали смо нашу утакмицу, истина је да смо имали доста добрих ствари. Стварно смо у појединим тренуцима играли одлично, баш сам задовољан што се тога тиче. На крају је утакмицу пресудило оно што је одмах свима било јасно који су били у хали, а то су изгубљене лопте у последњих неколико минута утакмице. То је било лоше, остало је било добро, врло добро или одлично. Морамо да будемо на том нивоу, питање је да ли ће играчи који су имали велику минутажу моћи да издрже. То значи да ћемо се одлучити за неке друге ствари…“

Да ли је већи број изгубљених лопти последица умора?

“Не, не бих рекао. Анализирали смо неке ствари, ми смо бацали лопте у аут или у противничке без икаквог разлога. Надам се да ће те грешке деловати позитивно на играче. Понављам, било је добрих ствари против Олимпије, то сам и играчима рекао. Последица изгубљених лопти су позиција на терену и тајминг, што су важне ствари у кошарци, Радићемо на тренингу неке специфичне ствари, покушавамо да о свему водимо рачуна“.

Колико је тешко спремити екипу за тешке утакмице у размаку мањем од 48 сати?

“Свесни смо ми тога, али ми играмо две утакмице код куће, наши противници играју на страни. Ми у овом тренутку играмо код куће, доћи ће моменти и када ћемо ми играти везано на страни. Тако је, како је. Један тренинг данас, један сутра. Пробаћемо да направимо тренинг за играче који нису имали велику минутажу. Они који су се јуче потрошили много сигурно неће радити у великом обиму“.

Обрадовић је потврдио да су сви играчи из меча са Олимпијом здрави и спремни за Виртус.

Коментари
Издвајамо