Нови Србин у НБА

Аутор: mozzartsport
15.01.2021. - Кошарка

У данима када је све бучнија кошаркашка тема која се тиче све мање производње домаћих талентованих играча, Србија има један веома добар и светао пример у још једном рукију ког има у НБА лиги. У талентованом играчу –Алексеју Покушевском. Момак од само 19 година већ је дебитовао у најјачој лиги света, висок је 213 центиметара и одавно је јасно да га чека светла будућност.

Сада је само све то добило потврду.

Одмалена се истицао, обарао рекорде, као када је постао најмлађи играч Олимпијакоса у Евролиги, а сада је дошло време да покаже шта зна међу највећим алама игре под обручима. И то као један од најмлађих играча целе НБА лиге ове сезоне.

О томе каква су му надања, како се снашао, како гледа на све што му се догађа, Покушевски је говорио за Моззарт Спорт и истакао да је задовољан како се цела прича креће. Али и да жели да буде још бољи, те да побољша скоро све кошаркашке елементе. Кроз његове одговоре види се жеља за напретком. А то је најважније.

Причао је о поређењу са Николом Јокићем и Немањом Бјелицом, сарадњи са Василисом Спанулисом и Јоргосом Принтезисом, као и минутажу коју очекује у Оклахоми ове сезоне. Те како се снашао у свом „новом животу“.

 

Коментари
Издвајамо