Нови пораз плаво бијелих

Аутор: меридианспорт Фото: Миљан Ратковић Локопортал
15.05.2021. - Кошарка

У оквиру шестог кола Лиге 6, Борац је као гост савладао Леотар са 91:71 (24:18, 24:15, 22:17, 21:21).

Ово је био четврти сусрет ова два тима ове сезоне, а други у завршници шампионата. Борац је тријумфовао три пута, а “Лео” једном.

Меч су поенима отворили центри, Ђорђије Нинковић са једне, а Божо Ђурасовић са друге стране. Марко Раичевић и Никола Ђурасовић су затим довели Леотар до предности од 6:2, међутим Бањалучани су постајали све конкретнији, Никола Танасковић, Ђумић и Џонатан Дејвис су били доста расположени и на прву паузу се отишло са 24:18 за госте.

Други квартал је у потпуности протекао у знаку Борца. Иако су се мучили са линије слободних бацања, изабраници Драгана Николића су били кажњавали све грешке противника и то претварали у успјешну реализацију. Драшко Кнежевић је дириговао игром “Црвено-плавих”, Танасковић је наставио поентирати, а домаћини нису проналазили квалитетна рјешења у нападу и након 20 минута игре, на семафору је стајало 48:33 за тим из града на Врбасу. Гости су се у трећој четвртини додатно одлијепили. Стефан Мијовић је смањио на 48:35, али Ђорђе Симеуновић и Ђумић су креирали пет поена на другој страни, а придружили су им се Срђан Кочић и Танасковић, док су домаћини ушли у период празног хода. Марко Раичевић, Мијовић и Никола Ђурасовић су покушали вратити Леотар у игру, међутим Борац је то одбио, а Кнежевић је погођеном тројком завршио претпосљедњих десет минута и тако одвео Бањалучане на +20 (70:50).Четврта дионица је била само формалност, “Црвено-плави” су без проблема привели меч крају и у коначници славили са 91:71.Код побједника, најефикаснији је био Танасковић са 20, пратио га је Ђумић са 19, а на другој страни су се истакли Нинковић и Мијовић са 17, односно 16 постигнутих поена.Николићевим кошаркашима је ово трећа побједа послије четири утакмице у Лиги 6, док су Требињци забиљежили пети пораз из шест одиграних сусрета.

Коментари
Издвајамо