Никола Радовановић на прагу првог професионалног уговора

31.03.2021. - Кошарка

Током недавног гостовања на Јавном сервису нови спортски директор Партизана Зоран Савић изјавио је да ће му бити важније да клуб, како је рекао, направи деветорицу нових Јарамаза него да их доведе, чиме је изразио јасан став да ће политика Парног ваљка у будућности бити на чувању традиционалних вредности и повратку развоја најталентованијих младих играча. Колико је заиста био озбијан у тој најави говори и потврда незваничног сазнања Моцарт Спорта да је талентовани Никола Радовановић потписао трогодишњи професионални уговор.

Момак родом из Невесиња важи за једног од најталентованијих младих играча не само Партизана, већ и своје генерације, због чега је управо одлука врхушке клуба да на њему и његовом потенцијалу гради будућност. Радовановић је прве сениорске минуте у АБА лиги одиграо пре нешто више од месец дана у Задру, када је дебитантски наступ засладио поготком за три поена. Од тада је играо наредне три утакмице, мада је против Морнара добио само четири минута, док је сусрет с Мегом прошлог викенда пропустио због завршнице квалификационог турнира јуниорске Евролиге у Београду. У поразу од Цибоне на Новом Београду Радовановић је био један од најбољих на паркету и својом енергијом био је једна од покретачких осовина екипе. Радовановићев таленат огледа се и у томе да је прошле године био најкориснији играч јуниорског турнира Евролиге у Београду.

Ово је први конкретан потез спортског сектора под вођством Зорана Савића, а очекује се да ће наредних седмица и месеци бити нових дешавања. Пре свега по питању новог шефа стручног штаба, а онда и формирања састава за такмичарску 2021/22. Савић је открио да је две седмице од доласка у Партизан провео у упознавању с млађим селекцијама и талентима које клуб има и очигледно је у Радовановићу видео потенцијал за нешто више.

Коментари
Издвајамо