Невесиње рађа кошаркашке таленте

25.09.2021. - Кошарка

Црвена звезда је наставила да осигурава своје најталентованије кошаркаше, па је тако послије Немање Поповића уговор са клубом потписао и талентовани Марко Гушић.

Он је рођен 2002. године, висок је 197 центиметара и добро се сналази на више позиција у тиму, мада је најбољи као бек. Сада је потписао четворогодишњи уговор са црвено-бијелима.

Гушић, поријеклом Невесињац, је 2019. године потписао стипендијски уговор са Звездом након што је стигао из Визуре у јуниорски погон црвено-бијелих.

Током 2020. године имао је проблема са повредама, али је радом, залагањем и квалитетом добио шансу да се прикључи тренинзима и припремама првог тима. Сада је истакао да је потпис за Црвену звезду велика част за њега.

„Овај потпис је на првом месту велика част за мене и још већа обавеза у наредном периоду. За мене доказ да се велики рад и труд исплате јер сам се тако и изборио да уопште дођем до прилике да тренирам и учим са првим тимом након проблема и повреде коју сам имао. Знам да ми тек предстоји још већи рад, али сваки тренинг са стручним штабом, тренером Радоњићем и овим играчима је за мене велико искуство и прилика за даље учење и доказивање. Црвена звезда је мој клуб, то нисам крио ни 2019. када сам стигао у јуниорски тим, али ми је много значила подршка и вера коју сам имао у периоду када сам се враћао на терен из повреде и који није био уопште лак. Моје је да се борим и користим сваки минут тренинга или утакмице како бих напредовао и одужио се клубу који је стао уз мене“ рекао је Марко Гушић по потписивању уговора.

Марко је унук прослављеног команданта невесињске бригаде Војске РС Новице Гушића.

Ваља рећи и то да је још један млади Невесињац у једном од вјечитих ривала. Никола Радовановић, који је прве кораке направио у ОКК Вележ, члан је Партизана а од ове сезоне играће на двојну регистрацију за екипу Дунава из Старих бановаца. Подсјетимо, четрнаестогодишњи Урош Граховац прошле године је такође потписао стипендијски уговор са Црвеном звездом.

Мало Невесиње, очигледно обилује талентованим кошаркашима, а нема, уопште сениорску екипу.

Али и то је кошарка….

Коментари
Издвајамо