НБА звијезда уз Новака

06.01.2022. - Кошарка

Кошаркашка звезда свим срцем уз Ђоковића… И против аустрaлијских власти

Можда и највећа звезда у историји аустралијске кошарке и некадашњи НБА ас, Ендрју Богут, већ дуже време на друштвеним мрежама скреће пажњу на недоследност тамошњих власти у спровођењу здравствених мера против корона вируса.

Наравно, Богут није пропустио последњи случај недоследности, око случаја Новака Ђоковића, чији је одавно симпатизер, што ни раније није крио. Упутио је силне директне критике, указујући да „злостављање Новака (на граници) показује колико су неки људи у Аустралији ниско пали“. “Сада видите шта је све народ Аустралије морао да трпи у последње две године. Носи маску – немој да носиш маску. Вакциниши се, али немој том вакцином. Иди на ПЦР тест или ипак РАТ тест. Отвори границе, затвори границе”.

Богут, из чијих се твитова стиче утисак да је генерално против вакцинације, такође је замерио земљацима због тога што усмеравају агресију ка Ђоковићу, уместо да буду као он и залажу се за соптвена права и слободе.

На крају, момак који је пореклом из Хрватске, што је увек с поносом истицао, на симпатичан начин је показао да подржава и сав напор људи из Аустралије који као и он сматрају да се тамошњи државни органи катастрофално односе према Новаку.

„Удри јаче“, прокоментарисао је Богут видео у коме српски навијачи играју коло испред хотела у коме је изолован Ђоковић док чека коначно решење о депортовању.

 

Коментари
Издвајамо