Назире се почетак кошаркашке лиге

Аутор: БХ баскет Фото: БХ баскет
10.09.2021. - Кошарка

Лига Босне и Херцеговине према сазнањима портала БХбаскет почиње 9. октобра.

Број учесника и формат требао би се потврдити на сједници Управног одбора која је заказана за 13. септембар.

Тај дан засједа и Скупштина Аба лиге која, према нашим сазнањима, треба потврдити учешће ХКК Широки у Аба лиги 2 без да Широкобријежани плаћају позивницу.

Управо у тој одлуци, према нашем извору, лежи рјешење проблема у Лиги БиХ. Прошлогодишња сезона није верификована, а како ствари стоје вјероватно и неће.

Игокеа ни ове сезоне неће играти регуларни дио сезоне, што је и разумљиво, јер тим из Лакташа представља Босну и Херцеговину у FIBA Champions League. Но, потребно је да се у нормативне акте уврсти одлука како клубови који играју БЦЛ и АБА лигу 1 не требају играти регуларни дио првенства. Зарад сретније будућности. Такођер сезона 2021/2022. бит ће вјероватно посљедња над којом ће ингеренције имати канцеларија КС БиХ. Предстоји формирање Удружења лигаша које ће по узору на Кошаркашку лигу Србије руководити такмичењем. Надамо се да ће то донијети бољитак кошарци у БиХ.

Првенство 9. октобра требали би почети: Спарс, Борац, Широки, Челик, Слобода, Младост, Зрињски, Промо, Радник, Посушје, Босна Роyал, Леотар и Братунац.

Бошњак који је изборио пласман у Лигу БиХ највјероватније неће играти, а ако не буде замјенског члана Лига БиХ ће бројати 13 клубова.

На крају ће се играти поново Лига 6 јер је немогуће укључити Игокеу са позиције један у плеј-оф. Због тога ће се играти Лига 6, а потом и плej-оф са четири тима.

Коментари
Издвајамо