Наша Јована

23.05.2022. - Кошарка

Увијек тиха, борбена кошаркашица Леотара 03 Јована Милаковић навикла је љубитеље кошарке у Требињу на одличне узлете и домете. Није ријеткост, у ствари готово да је свака утакмица, у знаку њеног трипл дабл учинка. И по већини параметара је међу најбољим кошаркашицама БиХ женске кошаркашке елите.

А ко је  у ствари Јована Милаковић?

„У основној школи Црквина, а то је неасеље у општини Шамац, коју сам похађала, покренута је кошаркашка секција у коју сам се уписала у четвртом разреду на приједлог наставника. Након неког времена у мом граду основан је и женски кошаркашки клуб Шамац чији сам члан била до краја основне школе. Послије завршене основне школе уписла сам средњу школу у Бања Луци гдје сам наставила играти кошарку за ЖКК Млади Крајишник. Тренутно играм за ЖКК Леотар 03 чији сам члан постала прије четири године“.

Како ти је у нашем граду?

„У Требињу се јако лијепо осјећам, људи су јако пријатни, што сам највише осјетила од стране својих саиграчица када сам дошла у клуб, а такође Требиње је најљепши град у РС“.

Јеси ли задовољна својим играма?

„Што се тиче претходне сезоне јако сам задовољна наступима своје екипе као и својом игром. С обзиром да су нас повреде пратиле током цијеле сезоне, могу рећи да смо извукле максимум, јер нам је мало недостајало да се пласирамо у плеј оф, пошто је на крају одлучила кош разлика измедју двије екипе и нас“.

На Факултету си за производњу и менаџмент?

„Четврта сам година на Факлутету за производњу и менаџмент. На том пољу иде све како сам планирала, а циљ ми је да у скорије вријеме дипломирам“.

По параметрима једна си од најбољих играчица БиХ лиге. Колико ти то, понекад отежава посао на терену знајући да си нас навикла на најбоље могуће партије?

„Не отежава ми посао, јер никада себе не стављам у први план, не размишљам о томе, већ дајем све од себе на терену, као и остатак моје екипе како би заједно постигли позитивне резултате“, каже нам Јована.

Дјевојка примјер правог спортисте. Ван терена, скромна, тиха, ненаметљива.

На терену сушта супротност.

Гдје год да је животни путеви однесеу, а такав је живот пофесионалаца, Требињци ће увијек и са правом моћи да кажу : „Наша Јована“.

Коментари
Издвајамо