Моменат за памћење

12.06.2021. - Кошарка

Пораз од Финикса довео је Денвер на праг елиминације из плеј-офа, а пред саму утакмицу уприличена је церемонија доделе МВП награде за Николу Јокића на којој је он изјавио да „трофеј није његов, већ целог тима“.

Фотографија на којој званично најкориснији играч НБА лиге у рукама држи највеће индивидуално признање могла би комотно да буде и најзначајнија у српској кошарци. Трофеј се налази у сигурним рукама и апсолутно заслужено је носи управо Никола Јокић, ма шта амерички медији писали и мислили, с обзиром да је много оних који форсирају причу да је Џоел Ембид требало да понесе ово признање, иако је добио само ЈЕДАН глас за прво место.

„Да, био је то посебан тренутак. Уживао сам у томе, било би још боље да је моја супруга била овде, као и моји родитељи, али драго ми је да су моји саиграчи били ту јер као што сам и раније рекао, то јесте моја награда, али сам је добио због свих њих, тако да морам њима да захвалим. Прво мојој породици, а затим тренерима, играчима, медицинском особљу, власницима и свима у клубу“, изјавио је Јокић после утакмице, али се одмах пребацио на меч број четири где ће Денвер играти за опстанак у полуфиналној серији Запада.

„Пред четврту утакмицу би требало да све ово до сада оставимо иза нас. Ако изгубиш четврту утакмицу, идеш кући. Морамо да се боримо и дамо све што имамо, то је начин на који треба да размишљамо“.

Никола Јокић је одиграо бруталну утакмицу са 32 поена, 20 скокова (10 офанзивних) и 10 асистенција, чиме је постао први играч после више од пола века са 30-20-10 у три главне статистичке категорије у плеј-офу. Једини који су то успели пре Николе Јокића Вилт Чембрлејн и Карим Абдул Џабар.

“Имао сам нек промашаје, осим тих 20 скокова. Ејтон је имао 15 скокова, одрадио је одличан посао. Не мислим да није требало да шутирам, поново бих то урадио. То су моји шутеви. Али они су одлично играли, нарочито Ејтан. Дао сам све од себе, нико не жели да изгуби и покушавао сам да дам све што имам”.

Његов директни чувар Деандре Ејтон поклонио се Јокићу због онога што је направио на паркету Бол Арене и поручио јавно: „Он је МВП“.

„Јокић је имао 20 скокова, од чега 10 офанзивних? Ово је лудо, да ово је лудо. И 10 асистенција… Нисам то знам, невероватно. Он је МВП“, поручио је први пик са драфта 2018. године.

Коментари
Издвајамо