Милвоки на корак до титуле

18.07.2021. - Кошарка

Кошаркаши Милвоки Бакса дошли су на корак до титуле. Милвоки је савладао Финикс у гостима са 123-119 те су повели са 3-2 у финалу.

Санси су боље отворили меч. Играли су са неупоредиво већом енергијом него у протекле двије утакмице и били су чврсти дефанзивно. Бакси су се држали до 21-16 водства за домаће. Тада Санси праве 11-0 и долазе до великих +16. На крају су добили први период са 37-21. Бакси су фантастично отворили други период. Холидеј их је увео у одличан ритам а тројком Конатона дошли су до 42-42. Тројком Портиса, повели су 50-49. Имали су Бакси и пет поена предности али поенима Пола Санси на одмор одлазе са три поена заостатка.

Трећи период отворен је у сјајном ритму. У почетку су и једни и други скоро све погодили а сјајан дуел водили су Букер и Мидлтон. Након украдене лопте и тројке Холидеја те поена Јаниса из ролинга, Бакси су дошли до десет поена предности. Имали су Бакси и +13 али су са десет поена предности ушли у последњи период.

Имали су Бакси +14 у једном моменту али се Санси нису предали те су бацањима Ејтона пришли на -5. Мидлтон је тешком тројком одбио налет Санса. Међутим, тројком Букера, Санси прилазе на три поена заостатка. Потом је Јанис промашио оба бацања а Крис Пол је погодио за -1. Успјели су се одбранити Санси и имали су напад за водство. Међутим, Холидеј је украо лопту а Јанис погодио под фаулом. Промашио је бацање али је избио лопту која је дошла до Мидлтона. Дао је једно бацање и фактички је то било то.

Јанис је на крају био најефикаснији са 32 поена док је Букер предводио Сансе са 40 поена.

 

Коментари
Издвајамо