Миљанина сезона из снова

15.03.2021. - Кошарка

Први крадљивац лопти, други асистент и четврти стријелац лиге, то је биланс Миљане Џомбете која је окончала лигашки дио такмичења. Њена екипа, ЗТЕ НКК из Залаесгерга првенство је, уочи Плеј аута, завршила у доњем дијелу табеле, и то је једино чиме Миљана не може бити задовољна.

„Била је ово тешка сезона због ситуације са короном. Али ето срећна сам што смо поново одиграли читаву сезону, иако смо имали потешкоћа. Мађарска лига је сигурно једна од четири најбоље у Евопи. Ја сам и више него задовољна својим учинком за ову сезону , иако клуб ове сезоне не стоји сјајно на табели због свих ових потешкоћа око вируса и све је утицало на тим и на нешто лошију финансиску ситуацију. Слиједи плејаут и послије тога мала пауза и припреме за Европско првенство на које је БиХ репрезентација после 22 године изборила пласман“, каже нам Миљана.

У једном овако јаком такмичењу, са 18,8 поена по утакмици, седам асистенција и три украдене лопте, Миљана се сврстала у понајбоље кошаркашице лиге што је, уз одличну репрезентативну сезону, заиста и више него довољно разлога за задовољство.

Коментари
Издвајамо