Миљана обећава пласман на ЕП

04.02.2021. - Кошарка

Женска кошаркашка репрезентација БиХ данас у Оренбургу (Русија), који је домаћин посљедњег „прозора“ квалификација за Европско првенство 2021. године има прилику да се пласира на први Еуробаскет послије дуге 22 године. Бх. дамама је потребна побједа над Швајцарском да би сигурно биле међу пет најбољих другопласираних селекција које имају загарантовано мјесто овог љета у Француској и Шпанији.

Уочи посљедњег „прозора“ пласман на ЕП су кроз квалификације изборила три тима: Србија, Белгија и Шведска. Преостало је још 11 виза, а већ у четвртак шест репрезентација има прилику да заврши посао, а то су Бјелорусија, БиХ, Хрватска, Чешка, Велика Британија и Словенија. Бх. даме без Марице Гајић, Џонкел Џонс и Тамаре Капор играју против Швајцарске, коју су прошле године у Сарајеву савладали резултатом 80:61. Улог је велики, тријумфом изабранице Горана Лоје сигурно иду на смотру најбољих европских селекција.

„Једна побједа нас дијели од остварења циља, а то је одлазак на ЕП. Показали смо својим играма да нам је мјесто на великим такмичењима. Увијек мотивисане и спремне очекујемо утакмице. Атмосфера која влада у тиму, тимски дух и енергија које смо створиле од првог дана красе нашу репрезентацију. Идемо заједно ка остварењу циља и сигурна сам да ћемо учинити поносним све који за нас навијају и цијелу државу“, рекла је бх. репрезентативка Миљана Џомбета, која ове сезоне игра у великој форми.

Коментари
Издвајамо