Миљана Џомбета – И даље невјероватан осјећај

Аутор: БХ баскет
14.07.2021. - Кошарка

У кошаркашким круговима у БиХ, посебно женским, и даље је водећа тема успјех кошаркашке репрезентације БиХ на Европском првенству, на којем је освојила пето мјесто.

Никад задовољније и сретније бх. кошаркашице су отишле на одмор, а готово све играчице су у изјавама након Евробаскета истицале да је ово тек њихов почетак.

Иако је првенство завршено прије двадесетак дана, код већине играчица се још нису слегли утисци и емоције. Свјесне су да су вратиле женску бх. кошарку на европску мапу. Важан котач у успјеху бх. дама била је Миљана Џомбета, која је по многима била фактор X у тиму Горана Лоје. Сјајна Требињка одмор приводи крају, а признаје да се у њеним круговима и даље прича о ЕП.

“Завршило се Европско првенство, али и даље сваки дан са пријатељима, саиграчицама из репрезентације причам о томе. Присјећамо се дана од самог почетка припрема па до посљедње утакмице, освајања петог мјеста и пласмана на квалификациони турнир за Свјетско првенство. Осјећај је и даље невјероватан, срећа, радост и понос”, каже за “Независне” Миљана Џомбета.

“Змајице” су практички преко ноћи постале хероине нације, о њима су тек ријетки писали прије ЕП пратећи њихове успјешне каријере у клубовима. Сада су коначно од свих добиле пажњу какву заслужују, а требињска кошаркашица нагашава да им она и те како прија.

“Нисам очекивала овакву пажњу, али смо ми својим играма заслужиле да будемо најбољи амбасадори своје државе, да нас људи прате, да чекају почетак наше утакмице и да заједно прослављају са нама побједе”, истиче Џомбета, која је најбољу утакмицу у Стразбуру одиграла у оном кључном мечу за пласман у четвртфинале против Хрватске, када је убацила 14 поена.

Пресретна је и због дочека који јој је приређен у родном граду, а искрено се нада да је пред репрезентацијом БиХ још много добрих издања, можда већ на турниру који води на Мундобаскет.

“Као и увијек, од стране моје породице, пријатеља и суграђана дочекана сам као прави шампион. Овај резултат ће свакако помоћи свим играчицама у будућности. Тек смо почеле да пишемо историју и овдје нећемо да станемо”, поручује Миљана и додаје:

“Морам истаћи да су част и задовољство да имамо у тиму једну Разију Мујановић, легенду женске кошарке. Сами њени успјеси у богатој кошаркашкој каријери говоре вам о каквој особи је ријеч.”

Иначе, Миљана је прошле сезоне наступала у Мађарској за екипу ЗТЕ НКК из Зелегершега. Током веома успјешне каријере 28-годишња кошаркашица је наступала још за Леотар, Борац, Челик, Врбас Меделу, Феникс Галату, Араду (Румунија), Плеј-оф, швајцарски Хелиос и шпанску Ст. Адрију.

Коментари
Издвајамо