Мицић и Покушевски-Српски тандем Оклахоме

Аутор: Моцартспорт
09.04.2021. - Кошарка

Био је српски Сакраменто (двапут, са Владом Дивцем и Предрагом Стојаковићем, те са Немањом Бјелицом и Богданом Богдановићем), биће и српска Оклахома, пошто ће се Алексеју Покушевском у НБА лиги придружити Василије Мицић.

Наш репрезентативац ће на крају сезоне прелетети Атлантик и окушати се у најквалитетнијем кошаркашком такмичењу планете, пошто је одлучио да прихвати позив Тандера који су почетком децембра добили права на њега приликом трејда играча са Филаделфијом.

Мицића је управо Фила ангажовала 2014. као 52. пика на драфту, али Васа никад није заиграо за Севентисиксерсе. Градио је каријеру у Бајерну, Црвеној звезди, Тофашу и Жалгирису, да би последње три сезоне израстао у једног од најбољих кошаркаша Анадолу Ефеса и, очигледно, жели нови изазов у каријери.

Турски гигант му је понудио наставак сарадње која истиче на лето, али је Мицић одбио. Баш као и предлог да се пресели у Реал Мадрид. Претпоставља се само зато што је у Истанбулу урадио скоро све што је могао, а са 27 година сматра себе зрелим за НБА лигу и да је превазишао евролигашке оквире. Према наводима специјализаованих сајтова, попут Спортанда, српски бек ће потписати двогодишњи уговор са Оклахомом и од наредне сезоне играти заједно у тиму који се све чешће ослања на Новосађанина Алексеја Покушевског.

Василије Мицић ове сезоне на паркетима Евролиге просечно бележи 16,4 поена и пет асистенција по утакмици.

 

 

Коментари
Издвајамо