Меч сезоне за Партизан… Филиповски зна рецепт

Аутор: Спортски журнал
03.02.2021. - Кошарка

Толико је једноставно. И стало је у једну реченицу. Никаква претерана прича, никаква филозофија. Само…

– Потребна нам је утакмица сезоне!

Тим речима Саша Филиповски, тренер Партизана НИС, објасно је шта би његов тим требало да уради како би у среду увече (20,30) против Локомотиве Кубањ, дошао до победе. Неопходне да би Ваљак остао у трци за пласман у плеј-оф.

О томе шта ће се десити у случају пораза, какав круг може да се направи, па да чак и тако црно-бели могу даље – овом приликом нећемо. Јер, није победа потребна само због скора – иако је у том смислу важнија.

– Битно је и за наше самопоуздање – додао је и Филиповски.

Даље…

– Свесни смо да је ово врло важна утакмица у којој је лопта округла и све је могуће. Лично, желео бих да нам ова утакмица буде најбоља до сада. Прво зато што је важна, а друго и због нас самих бих волео да одиграмо на највишем нивоу.

О Локомотиви – све најлепше… Тако је причао и пре седам дана, а сада ће руски тим бити јачи за још двојицу играча. И то бивших чланова Партизана – Најџела Вилијамс-Госа и Друа Гордона.

– Гордон који покрива позиције пет и четири је већ играо за Локомотиву и дао 15 поена – подсетио је Филиповски.

Генерално…

– Ради се о екипи са врло добрим индивидуалним карактеристикама. Крофорд ја за викенд Зениту дао 20 поена, Гордон 15, али је Калнијетис тај који храни лоптама све. Он има више од седам или осам асистенција по утакмици.

Кад је његов тим у питању, да би ово заиста и била „најбоља утакмица до сада”, Филиповски зна шта је потребно да се догоди. Односно – промени у односу на неке претходне мечеве. Па и онај у Краснодару, пре седам дана.

Коментари
Издвајамо