Марко Рикало: Желим да видим Леотар на врху табеле

31.08.2021. - Кошарка

Иако су многи очекивали, надали се и потајно жељели да Кошаркашки клуб Леотар питање плејмејкера ријеши са својим „дјететом“, Марком Рикалом, до тога ипак није дошло.

Нажалост.

Ја сам био ту за клуб и што ми је посебно драго у клубу је било интересовања за мене. Имали смо пар разговора .Морам да истакнем да је моја жеља била да одем у иностранство поново и заиста приоритет . Добио сам понуду из Словеније из КК Шентјур, била је најбоља за одлазак вани и то сам и учинио.Леотару сам захвалан и људима из управе на интересовању и жељи да ме врате“, каже Марко Рикало за херцегспорт.

Како изгледа Шентјур. Јеси ли се упознао са екипом? Амбиције клуба су, чини се, велике!

„Завршили смо овај тежи дио припрема , сада крећу припремне утакмице. За сада је све у реду, нема повреда, радимо јако и спремамо се. Желимо да направимо запажен резултат, екипа је добра, доста млађих талентованих играча и пар искусних. Мислим да можемо бити високо позиционирани.

Много си пропутовао кошаркашким свијетом. Гдје је било најљепше?

Искрено… најљепше ми је било у Будимпешти. Са кошаркашке стране играо сам добро, такође имали смо добре услове. Ван терена Будимпешта је прелијеп град и могу слободно рећи да сам уживао у времену проведеном тамо.

Постоје ли још репрезентативне амбиције?

Не оптерећујем се искрено позивом за репрезентацију. Имам неки свој пут, здрав, спортски, и држим се само терена.На људима који су у савезу и стручном штабу је да одлуче да ли им могу помоћи или не.

Лига БиХ је пред нама, ко, по теби има највеће шансе? Колико Леотар ту може?

„Нисам много пратио ко се и како појачавао. Испратио сам мало Слободу која је довела доста нових и добрих играча и наравно пратим дешавања у Леотару и развој ситуације. Моје жеље су једно а реалност је можда нека друга, желим видјети Леотар на челу табеле. Наравно мислим да би лига за првака била такође велики успјех, односно, задржати се на том неком нивоу који је и више него респектабилан у односу на буџет и услове који у овом тренутку Леотар има“, каже за херцегспорт Марко Рикало.

Коментари
Издвајамо