Макаби врбовао Лојда…. безуспјешно

Аутор: курир
03.04.2021. - Кошарка

Трећи најуспешнији шутер Евролиге жеља „поноса Израела“, али и још неких клубова из Евролиге

Џордан Лојд одбио је више него издашну понуду челника Макабија. Клуб из Тел Авива изгубио је синоћ од Црвене звезде у Евролиги (64:76), а челници израелског клуба покушали су да врбују сјајног Американца.

Према наводима израелског ТВ канала Спорт 5, Макаби је желео да пре утакмице заврши посао са Џорданом Лојдом. Понуђен му је уговор вредан 650.000 евра, што је он одбио

Разлог је следећи, Џордан Лојд жели да се после сјајне сезоне у Црвеној звезди врати у НБА лигу. Американац сматра да поново може да има запажену ролу у најјачој кошаркашкој лиги на свету, пошто је са Торонто Репторисима освојио титулу 2019. године.

Макаби неће тако лако одустати од Џордна Лојда. Израелци спремају нову понуду, још издашнију од претходне. Свесни су да у Реалу, Олимпијакосу и ЦСКА имају опасне ривале, јер и ти клубови желе Американца у својим редовима за следећу сезону.

Џордан Лојд у овој сезони Евролиге има просек од 17,6 поена на 30,6 одсто за три поена, плус 3,6 скокова, 3,3 асистенције и 1,2 украдене лопте, за индекс корисности 16,89. Трећи је стрелац елитног такмичења и испред њега су само Мајк Џејмс из ЦСКА са 19,3 и Алексеј Швед из Химкија са 19,8 поена.

Коментари
Издвајамо