МАЈСТОР КОШАРКАШКЕ ЛОПТЕ И 3Д ТЕХНОЛОГИЈА

29.12.2020. - Кошарка

 

Европска ноћ истраживача 2020. уз слоган „Откријмо неоткривено“, ове године је одржана у нешто другачијем формату него што је то било претходних година, а све због пандемије изазване вирусом Ковид-19. Као и претходних година Факултет за производњу и менаџмент Требиње је и ове године учествово на овој манифетацији у формату који је понудио организатор саме манифетсације. Факултет за производњу и менаџмент Требиње презентовала је Снежана Достинић, дипломирани инжењер индустријског инжињерства и менаџмента која је говорила о примјени 3Д технологија у конструисању производа, њиховом развоју те њиховој будућности. Снежана је овом приликом презентовала рад који је рађен на тему реверзбилног инжењеринга и његове све шире примјене у Машинству и многим другим областима.

Многи можда И не знају да је Снежана капитен Женског кошаркашког клуба Леотар 03 која већ дуго И успјешно игра у Требињу.

Кошарку сам почела да тренирам релативно касно, у 7. разреду основне школе, у женском кошаркашком клубу „Младост“ из Гацка, када је клуб и формиран. И моја кошаркашка прича траје од тада до данас. Након средње школе одлучила сам да упишем факултет, али и да наставим са кошарком. На позив тренера Надаждина дошла сам у Требиње.Нова средина и нове обавезе свакако да су били изазови за мене, али није ми био велики проблем навићи се на Требиње, јер сам већину дјевојака из клуба знала од раније, будући да смо играле међусобно и оне су ми много помогле да се прилагодим новој средини, тренажном процесу, као и обавезама на факултету, јер су неке од њих тада биле студенти Факултета за производњу и менаџмент Требиње.

Никада ниси остављала школу по страни. И напредујеш из дана у дан. Претпостављамо да ти је факултетско усавршавање данас у првом плану?

Школа и образовање је упркос свему на првом мјесту и управо је то био један од разлога зашто сам се одлучила да наставим своје усавршавање, односно да упишем мастер студије.  Ипак нисмо таква средина која кроз спорт може обезбиједити све потребно за живот, нарочито јер се у спорт не улаже довољно.

Гдје себе видиш у наредном периоду на ФПМ или у некој производној грани. У привреди?

Као што сам и претходно навела, тренутно сам студент мастер студија и свакако да ми је приоритетни циљ да се усавршим у области која је предмет мог интересовања. Што се тиче неких будућих планова жељела бих да своје знање и даље континуирано унапређујем, али и да га примјењујем у привреди, рјешавајући конкретне проблеме, радећи на изазовним пројектима.

Како си могла све то заједно да усагласиш?

Факултет је велика прекретница за свакога. Изазов је да се истовремено студира и тренира, али сматрам да се добром организацијом, заинтересованошћу и вољом може успјешно стићи до циља.

Откриј нам тајну, како све дјевојке из КК Леотар 03 успјевају да буду одличне на терену и у образовању?

Имамо одличну атмосферу у клубу и једне другима смо велика подршка. Кошарка, као и школа/факултет никада не трпе због других обавеза.  Ми старије смо ту да помогнемо млађима, али приоритети се знају, образовање па све остало. Надам се да ће се то цијенити.

Како иде на кошаркашком терену?

На терену дјелујемо тимски што и показујемо нашим резултатима, а позитивну атмосферу из свлачионице преносимо на терен и уживамо у игри између два обруча.

Да се мало и нашалимо! На Ноћи истраживача презентовала си рад на тему „Примјена 3Д технологија у конструисању производа“. Спремаш ли рад на тему „Примјена 3Д технологија у шутирању тројки“.

Примјена 3Д технологија је данас на завидном нивоу, тако да можда би то била добра идеја за завршни рад на мастер студијама.

Шала за крај, свакако је добра одјава овог разговора са дјевојком која зна само за успјехе.

Коментари
Издвајамо