Леотар само теoрија дијели од Лиге за првака

Аутор: Р.МИ. Фото: Миљан Ратковић Локопортал
08.04.2021. - Кошарка

Кошаркаше Леотара само теорија дијели од неучествовања у Лиги за првака Бих али неке дилеме ипак и даље постоје. Борба за пето мјесто које води у Лигу 6 према рачуницама водиће се између тузланске Слободе и бањалучког Борца. Обје екипе имају по 11 побједа и 10 пораза. До краја првенства одиграт ће још три утакмице регуларног дијела.

Слобода је у суботу гост у Требињу код Леотара, Борац гостује у Зеници код екипе Челика. Потом Тузлаци на свом терену дочекују Чапљину и Спарс у заосталом сусрету. Бањалучани кући имају утакмице против Леотара и Босне Ројал.

У међусобним сусретима између двије екипе Слобода је остварила побједе као гости и домаћи. За сада су веома близу пласмана у Лигу 6 Челик и Леотар али је могуће да се затвори круг од четири екипе са скором 14-10, под условом да Слобода и Борац побиједе све утакмице до краја

Након тога, слиједи Лига за првака у коју ће се пласирати пет првопласираних екипа с првенствене табеле, као и Игокеа. Подсјетимо, тим из Лакташа је био поштеђен играња прве фазе, што је образложено густим распоредом, односно обавезама актуелног државног шампиона у АБА лиги и ФИБА Лиги првака.

Жријеб парова Лиге за првака бит ће обављен 18. априла у просторијама Кошаркашког савеза БиХ у Сарајеву, а утакмице првог кола ове фазе такмичења играт ће се 21. априла.

Из Првенства БиХ испада само посљедњепласирана екипа (већ се зна да је то Какањ), а улазе три јер се елитни ранг проширује идуће сезоне на 16 учесника.

Плеј-оф Првенства БиХ за кошаркашице такође почиње 21. априла. Нажалост требињске „малене“ су далеко од плеј офа.

 

Коментари
Издвајамо