Леотар истопио Челик

Фото: Миљан Ратковић Локопортал
12.05.2021. - Кошарка

У оквиру петог кола Лиге 6, Леотар је на свом терену савладао Челик са 87:73 (33:19, 19:21, 17:16, 18:17).

Требињцима је ово прва побједа у завршници домаћег шампионата, а трећа над Зеничанима ове сезоне.

Прва четвртина је одредила даљи ток меча. Леотар је био изузетно расположен у нападу, предњачио је Стефан Мијовић, пратили су га Божо и Никола Ђурасовић, а Немања Милидраговић је погодио двије тројке и на прву паузу се отишло при резултату 33:19.

Други квартал је био доста уједначенији, Челик је пронашао кључ за бољу одбрамбену игру, а у нападу су стандардно опасни били Миливоје Божовић, Харис Делалић и Харис Ћуревац, но домаћини им нису дозволили да ухвате потпуни прикључак и након 20 минута игре је на семафору стајало 52:40 за тим кога са клупе предводи Миро Вукоје. Делалић је са линије слободних бацања на половини претпосљедње дионице смањио на -7 (59:52), међутим “Лео” је поново одбио налет противника и бољом серијом финиширао период, те у финалну четвртину ушао са +13 (69:56).

Одлучујућих десет минута је у потпуности протекло у знаку домаћина, који су затворили све прилазе свом обручу. Милидраговић је четврти пут био прецизан ван линије 6,75м, додао је још два поена, испратили су га Мијовић, Давид Миладиновић и Никола Ђурасовић, што је Требињцима било довољно да у коначници славе са 87:73.

Код побједника, најефикаснији је био Мијовић са 22, док се на другој страни истакао Божовић са 17 поена.

 

Коментари
Издвајамо