Лео и Орлови френд тревел најбољи баскеташи (ФОТО)

01.08.2021. - Кошарка

Уз доста добре воље, ангажжованости мјештана, помоћи људи из комшилука може се направити сјајна ствар за младе спортисте.

Тако је Мјесна заједница Засад вечерас организовала Илиндански  турнир у све популарнијем баскету три на три  у двије конкуренције, узраст 2007. и 2008. и 2009. и млађи.

Турнир је трајао готово 4 сата а на терену је продефиловало педесетак младих кошаркаша, а поред терена бројни Требињци а међу њима и бројни бивши кошаркаши као што су Душко Марковић и Здравко Вуковић и Никола Топаловић први човјек Требињског 3×3 баскета.

У конкуренцији 2009. и млађи убједљиво најбољи су били чланови екипе Млађи Орлови Френд тревел који су савладали Ложиону са 16:2 и ЖКК Леотар 03 са 15:3. Друго мјесто припало је екипи ЖКК Леотар 03 која је побиједила  Ложиону са 10:6.

Најбољи играч турнира је Саво Радановић из екипе Млађи орлови Френд тревел а Ивона Вучуревић из ЖКК леотар 03 је најперспективнија.

Велика борба и сјајне утакмице виђене су у конкуренцији 2007. годиште и млађи. у утакмици за прво мјесто Лео је побиједио екипу Бостона са 11:3 док је за треће мјесто Дрим тим савладао Орлове френд тревел са 9:6.

Најбољи играч турнира је Зран Вукоје из побједничке екипе док је најперспективнији Балша Мијановић члан екипе Орлови Френд тревел.

„Вјерујте ми да сам се заиста прелијепо осјећао вечерас. Ово је суштина кошарке, да се млади друже и играју, да се надмећу и покажу своје знање и умјеће. Надам се да ће примјер из Засада слиједити и друге мјесне заједнице“, рекао нам је по завршетку турнира Душко Марковић дугогодишњи кошаркаш Леотара.

Славенко Лакић предсједник Мјесне заједнице Засад такође је био задовољан.

„Ми смо послушали молбе наших малишана, кошаркаша из наше мјесне заједнице. Помгли смо организацију, дјеца су пресретна, виђена је одлична кошарка и овим смо покренули једну лијепу традицију. Идемо даље, овај илиндански турнир, ако бог да, биће традиционалан“, каже Лакић.

У побједничкој екипи код млађих узрасних категорија играли су Стојан Марковић, Сергеј Кандић, Балша Мијановић и Саво Радановић а за екипу Лео играли су Зоран Вукоје, Никола Милић, Јован Вуковић  и Андрија Аџић.

Коментари
Издвајамо