Квартет новајлија за узлет Леотара

Аутор: требињелајв
06.10.2021. - Кошарка

Уз Срђана Милановића који се вратио из КК „Младост“ из Мркоњић Града нови играчи КК „Леотар“ у Премијер лиги БиХ су Никола Јефтић, Стеван Кртинић и Стефан Миљеновић.

Центар 205 центиметара високи Никола Јефтић рођен је у Младеновцу 1987. године. Играо је у Србији, Француској, Пољској, Словачкој, Финској, Аргентини, Уругвају, Русији, Јордану, Ирану…

Према његовим ријечима, амбиција клуба су велике након прошлогодишњег пласмана у Лигу 6.“Са костуром екипе од прошле године и са нама који смо дошли идеја је добити све код куће, а и са гостовања вратити се у Требиње са побједом. Направити корак више у односу на прошлу годину и ако би ушли у АБА 2 лигу било би идеално“, рекао је Јефтић.Новосађанин Стеван Кртинић, који је висок 196 центиметара, а рођен 1999. године, игра на позицији један и два. Играо је у Војводини, а након тога отишао је у САД гдје је играо за Ст.Францис Брооклyн 2018/2021.Вратио се након завршеног факултета у Европу да види колико може да постигне у кошаркашкој каријери.“Изабрао сам Леотар и мислим да је ово права средина за мене. Очекујем да ове године догурамо далеко чак до плеј-офа и да направимо проблеме екипама које су фаворити на папиру“, поручио је Кртинић.Стефан Миљеновић рођен је 2001. године у Канади (Нијагара Фолс), а висок је 194 центиметара. Играо је на Slippery Rock University у Пенсилванији на позицији један и два, а ово му је прва година играња у Европи. „Амбиције су нам да играмо из утакмице у утакмицу све боље и да направимо добар резултат. Жеља ми је да напредујем, а знам тренера Ичелића и задовољан сам што сам одабрао Леотар“, искрен је Миљеновић.

Коментари
Издвајамо