Košarkaškom klubu Leotar uručena zlazna plaketa

16.09.2023. - Кошарка

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske gospodin Aleksandar Đurđević posjetio je Košarkaški klub Leotar sa svojim saradnicima.

„Ovo je jedan od klubova sa najvećom tradicijom u Košarkaškom savezu Republike Srpske koji na najbolji mogući način predstavlja Republiku Srpsku na BiH nivovu, a iskreno vjerujem da će u skorijoj budućnosti to biti i na regionalnom, dakle plasmanom u viši rang takmičenja kao što je ABA 2 liga“ istakao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske prilikom posjete Košarkaškom klubu Leotar.

Ovom prilikom Đurđević je uručio i zlatnu plaketu KSRS Milutinu Mastiloviću, predsjedniku UO KK „Leotar“ za izuzetan doprinos kluba u razvoju košarke na prostoru koji pokriva ovaj Savez.

„Čast nam je što imamo priliku da ugostimo prvog čovjeka Saveza čiji smo mi član i obećamo da će ova plaketa biti dodatni podsticaj za naš predan rad i da ćemo sve učiniti da postanemo regionalni centar košarke na ovim prostorima“ istakao je Milutin Mastilović, predsjednik KK UO „Leotar“ koji je dodao da uz razvoj mlađih selekcija u kojima trenira oko 150 djece, ove godine seniorski tim Leotara čine 12 domaćih igrača što je zaista pravi raritet u regionu i nešto o čemu i gradovi sa mnogo više stanovnika mogu samo da sanjaju.

„Istinski me raduje ta činjenica i sve pohvala za takav potez Uprave. Mislim da je to pravi put koji treba da se rukovode i ostali klubovi koji se takmiče u ovom rangu. Jedino sa razvojem domaćih snaga možemo poboljšati kvalitet košarke na ovim prostorima“ dodao je Đurđević koji i sam bio košarkaš KK „Radnik“ iz Bijeljine.

Sastanku su prisustvovali i Dragan Ćazić, generalni sekretar KSRS, Goran Cvikić i Dragan Mrdić članovi UO, te Vladimir Aleksić,sportski direktor i dio Uprave KK „Leotar.

Коментари
Издвајамо