Кошаркашице послије преокрета у полуфиналу

04.08.2021. - Кошарка

Србија је полуфиналу, Србија иде по медаљу! Није било лако, није изгледало добро на старту другог полувремена, али наше кошаркашице успеле су да преброде озбиљну кризу и савладају Кину резултатом 77:70 за пласман међу четири најбоља тима на турниру!

Чудесан карактер кошаркашица! У веома драматичном сусрету са Кином, европске шампионке су приказале најбољу представу на овом турниру и сасвим заслужено забележиле победу. У последњој четвртини су биле на прагу пораза, али су тада одлучиле да покажу невероватан карактер и режирају још једно чудо.

У полуфиналу ће за два дана играти против победника меча у коме се састају САД и Аустралија. Други полуфинални пар добићемо преко бољих из дуела Јапан – Белгија и Шпанија – Француска.

Од почетка Олимпијских игара Марина Маљковић је упозоравала на азијске екипе, које су последњих година доживеле велики напредак. Ако неко познаје њихов менталитет, то је управо наша селекторка, која на том континенту успешно гради тренерску каријеру. Било је само потребно да овог пута њене замисли на терену испуне наше репрезентативке.

 

Коментари
Издвајамо