Кошаркаши ,,Хеа“ побједници турнира у Гацку

09.07.2021. - Кошарка

У оквиру манифестације „Културно-спортско љето Гацко 2021“ јуче је у Гацку оржан турнир у баскету 3×3 у три категорије. Такмичили су дјечаци узраста 2003/2005, 2006/2007 и 2008 годиште и млађи. На турниру је учествовало 12 екипа , а такмичиле су се кошаркаши из Гацка, Билеће, Невесиња и Требиња.

Прво мјесто у категорији 2008. годиште и млађи припало је екипи „Хео“ из Билеће која је у финалној утакмици била за нијансу боља од  „Орлова“ из Требиња. Треће мјесто заузео је тим „Вележа“ из Невесиња који је надиграо „Баскеташе“.

У финалној утакмици за годиште 2006/2007. екипа “Метар од даске“ из Гацка била је боља од вршњака „Вележа“ из Невесиња, док је треће мјесто освојила екипа „Случајни пролазници“ из Гацка.

Најбољи најстарији баскеташи синоћ били су из екипе „Лоши момци“ из Гацка који су савладали екипу „Ниђе везе“ из Невесиња, док је трећепласирана била екипа „ОКК Гацко“.

„Вечерас смо видјели квалитетну кошарку и доста перспективних младих кошаркаша“, рекао је синоћ један од организатора турнира, директор и тренер „ОКК Гацко“ Владимир Вуловић. Он се захвалио спортским пријатељима из Требиња, Невесиња и Билеће који су подржали турнир у Гацку.

„У Гацко је увијек лијепо доћи, дружити се и играти кошарку и то је љепота спорта“, нагласио је спортски новинар Ратомир Мијановић који је на турнир довео „Орлове“  из Требиња.

Подршку младим кошаркашима синоћ су пружили сад већ афирмисани спортисти из нашег града Гојко Суџум и Срђан Бошковић који нису заборавили гдје су научили прве кошаркашке кораке. Срђан је сада на прагу професионалне каријере у „Игокеи“ из Лакташа.

Коментари
Издвајамо