Интервју:Немања Гордић-Кошарка била и остала највећа љубав

Аутор: Радио Гацко
23.01.2021. - Кошарка

Иако нисам дуго баш био у гацку, скоро двије године, ја волим да кажем,рођен сам у Мостару али сам Гачанин, каже за Радио Гацко Немања Гордић

Захвалан је и првим тренерима из Гацка, Александру Никчевићу, Мићану Аџићу, Радану Поповићу и свима који су му у то вријеме помогли, када је стасавао у човјека и кошаркаша. „Прве кошаркашке кораке сам направио на вртима у Гацку, тренирао помало и фудбал, али моја највећа љубав била је и остала кошарка“, рекао је Гордић.

„У првом разреду средње школе сам преселио у требиње и био је то један шок за мене. Нова средина за мене је била потпуна новост а онда је услиједио одлазак у Подгорицу“, каже Немања.Да је најуспјешнији кошаркаш из нашег града говори и чињеница да је играо и био један од бољих играча у КК „Партизан“. Калио се у „Леотару“, али се избрусио, жаргонски речено, у подгоричкој Будућности. Истина је и да је једне године проглашен за најбољег спортисту Републике Српске.За Подгорицу каже да је његова друга или сада прва кућа, јер му тамо живи породица, као и он сам када је слободан од кошаркашких обавеза.У „Морнару“ се такође осјећа као код куће, и због саме близине Бара у односу на Подгорицу, али и због срдачне добродошлице власника и тренера клуба, који је дугогодишњи ривал управо КК „Будућност“, за који је најдуже играо.По лијепом памти и Рим, гдје је провео „најљепше године живота“, али и Загреб, гдје је боравио двије године наступајући за „Цедевиту“.Колико воли Гацко, иако је спријечен дужи период да га посјећује и борави у њему, говоре прије свега његови пријатељи, који га воле, а он шаље поздраве свим Гачанима, без обзира за кога навијају, њему је важно да прије свега воле кошарку.Да, укратко, то је Немања Гордић, коме се захваљујем на овом разговору и може се рећи случајном сусрету у Бару ( мада код новинара ништа није случајно).Такође и на срдачности коју је показао и захвалности свима који су му помогли, нарочито прородици, јер како каже, у професионалном свијету кошарке и спорта, много је и тешких тренутака, поред оних несумњиво лијепих.Воли море, иако је одрастао у гатачком снијегу што с поносом истиче. Ипак, рођен је у Мостару, па му топлији крајеви баш пријају.

Коментари
Издвајамо