Корона у Звезди

02.02.2021. - Кошарка

Обавезно тестирање пред одлазак у Каунас на утакмицу 24. кола Евролиге са Жалгирисом у четвртак, обављено је у уторак ујутру и показало је да су четворица из потенцијалне експедиције за Литванију имала позитиван резултат на пи-си-ар тесту на Ковид 19.

Но, како се може чути, сви они  се добро осећају и немају симптоме корона вируса. Иначе, утакмицу против Меге прескочио је Кори Волден и Звезда се још није огласила о разлозима његовог изостанка. Пре тога битку с вирусом водио је Џордан Лојд и тек недавно се вратио на паркет.

У уторак увече или среду рано ујутру биће урађен други тест, анализа крви и још додатне претраге и када стигну резултати биће познато какава је здравствена слика Црвене звезде.

Тек тада ће се и дефинитивно знати да ли ће Црвена звезда уопште и путовати у Каунас. По плану би то требало да се деси у среду касно поподне чартер летом.

По распореду следећи меч Звезде је на програму у понедељак, утакмица АБА лиге у Новом Месту, са Крком. Потом је финални турнир Купа Радивоја Кораћа у Новом Саду од 11. до 14. фебруара.

Да не прејудицирамо, али ако и нови тест покаже да има заражених јасно је да ће изостанак двојице играча представљати велики хендикеп. Можда је донекле олакшавајућа околност што се такмичење у АБА лиги наставља крајем месеца, а Евролига 18. фебруара.

Коментари
Издвајамо