Кокошков поново у НБА?

18.07.2021. - Кошарка

Иза Игора Кокошкова је врло турбулентно лето. Искусни стручњак је доживео неуспех на квалификационом турниру за Олимпијске игре против Италије. Прича се и спекулише се да Игор Кокошков неће остати на кормилу Орлова и да му се спрема наследник у лику и делу Светислава Пешића.

Прошао је Игор Кокошков кроз сито и решето овога лета. Доживео је неуспех на квалификационом турниру у Београду за Олимпијске игре. У храму кошарке Италија је очитала лекцију Србији и Игору Кокошкову и од тада се спекулише да искусни стручњак неће остати на кормилу Орлова, као и да ће му наследник бити Светислав Пешић.

Пре неколико дана је Спортандо пласирао информацију да би Игор Кокошков, актуелни тренер Фенербахчеа, могао да се врати у Америку и да је некадашњем селектору Словеније уручен позив да се прикључи Далас Мавериксима. Марк Стејн са Њујорк Тајмса потврдио је да је Игор Кокошков Даласов први пик за помоћника Џејсона Кида, као и да су Маверикси близу постизања договора са селектором Србије.

Кокошков се усавршио на америчком тлу, и повратак у најјачу кошаркашку лигу на свету би био логичан наставак каријере. Све је извесније да ће доћи до сеобе Игора Кокошкова преко Баре.

Као асистент Игор Кокошков је радио у Клиперсима, Детроиту, Финикс Сансима Кливленду, Орланду, Јути и Сакраменту. У једном периоду је био и први тренер Финикса, али је смењен после серије слабијих резултата.

Све је ближи Игор Кокошков повратку преко у најјачу лигу на свету.

Коментари
Издвајамо