Јовић напустио Химки

Аутор: Моцартспорт
19.02.2021. - Кошарка

Годину и по дана у Подмосковљу и сада растанак са Химкијем. Стефан Јовић је напустио Русију и тешко да ће се враћати пошто је поднео захтев за раскид уговора са клубом у који је стигао на лето 2019.

Разлози су наравно финансијске природе. Химки је у озбиљном проблему са новцем, плате играчима касне већ три месеца, а недавно их је и Евролига казнила забраном довођења нових појачања.

У таквим околностима Јовић је схватио да му нема будућности у Химкију и тешко да ће он бити једини који ће отићи. Према незваничним информацијама, Јовић би већ колико данас требало да буде у Београду. С обзиром на затражени раскид уговора нема обавезу да буде са екипом.

Сад само остаје да се види где ће наставити сезону. Прелазни рок је већ завршен у Евролиги, па и Јадранској лиги, тек да не крену приче како ће у Црвену звезду.

Као опције остају екипе из Шпаније или Турске, само примера ради. Али још једном: не оне које играју Евролигу. Наравно, постоји и шанса да Химки исплати сва дуговања, али то сада не изгледа вероватно.

Коментари
Издвајамо