Јовић а не Јокић

04.10.2021. - Кошарка

Нови селектор Србије Светислав Пешић у интервјуу за Моцартспорт посебно је апострофирао примјер једног играча, кошаркаша који се током љетње паузе жртвовао за репрезентацију а његов случај је прошао „испод радара“ медија. Ријеч је о Стефану Јовићу.
А колико у ствари Пешић цени ту лојалност репрезентацији најбоље говори управо његов однос према Стефану Јовићу, момку који не само да се одазвао позиву Игора Kокошкова тек након што је изашао из повреде, већ зато што је због повреде задобијене у дресу репрезентације сада без уговора. Зато је био и један од првих које је Пешић не позвао телефоном, него посетио.
“Помињем баш њега јер сам га посетио у Нишу, да видим каква је ситуација са његовом ногом. Био је у Минхену на прегледу. Он је врло важан играч за репрезентацију. А повредио се на утакмици репрезентације и изгубио је уговор за ову годину. То је та друга страна медаље о којој навијачи и медији не размишљају. Ја сам чврсто убеђен да сви ти играчи о којима говоримо желе да играју за репрезентацију. Само се приоритети мењају, власници њихових судбина сада су и клубови, агенти… Моћ тренера се смањује. Не само у кошарци већ и у фудбалу“.

Коментари
Издвајамо