Јокић овог љета не игра за репрезентацију

16.06.2021. - Кошарка

Најбољи кошаркаш НБА лиге Никола Јокић овог лета неће играти за репрезентацију Србије.

У изјави за Тањуг, сјајни центар Денвера објаснио је разлоге одсуства из националног тима.

„На моју велику жалост, ово је тренутак када морам да саопштим да и поред огромне жеље, нисам у могућности да наступам за репрезентацију. Једноставно, стање мог тела изискује дуже одсуство са терена ради опоравка. То је став и сугестија клуба и једна неминовност коју морам да прихватим. Убеђен сам да момци и без мене имају квалитет да направе резултат који ће нам свима донети много радости“, рекао је Јокић Тањугу.

Некадашњи центар Меге ове сезоне у дресу тима из Колорада није пропустио ниједан меч лигашког дела сезоне, од укупно 72 утакмице, а у плеј-офу је одиграо још десет дуела и у свим мечевима је био стартер.

Од 1. августа 2020. године Јокић је укупно одиграо 109 мечева са просеком од 35 минута на терену.

Још пре него што је Јокић објавио ову вест, било је јасно да неће заиграти на квалификационом турниру, јер је недовољно времена за одмор између краја сезоне за Денвер и мечева у Београду. Ипак, национални тим гајио је наду да ће се најбољи НБА играч прикључити репрезентацији у припремамам за Токио, наравно уколико Орлови прескоче све препреке у „Пиониру“.

Његовим одустанком, као и после установљене повреде Мирослава Радуљице, селекција Србије спала је на само три центра: Филипа Петрушева, Бобана Марјановића и Николу Милутимова, који због периода рехабилитације рамена неће играти у Београду. Али, уколико се наш национални тим избори олимпијску визу, у Токио ће, како сада ствари стоје од центара путовати Петрушев, Марјановић и Милутинов.

Орлови, такође због повреда не могу да рачунају на Немању Недовића, Марка Гудурића и Огњена Јарамаза, док са првобитног списка од 25 имена, на припремама нема још Алена Смаилагића и Алексеја Покушевског.

 

Коментари
Издвајамо