Јагодић Куриџа упитао :“За коју репрезентацију“ па одушевио Пешића

26.11.2021. - Кошарка

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је након побједе над Летонијом од 101:100 да је захвалан Марку Јагодићу Куриџи на његовом односу према екипи и да је тако дао примјер свима.

Јагодић-Куриџа је синоћ дебитовао за репрезентацију у 34. години и постигао је одлучујуће поене за побједу, а Пешић је истакао да играч Будућности није могао да вјерује када је позван у национални тим.

“Јагодић је фантастичан дечко. Посједује огромно искуство које нико не може да му узме, али шта ти вриједи искуство ако не знаш да га искористиш. Он је то искористио на најбољи могући начин, а саиграчи му вјерују, Милош Теодосић га је стално тражио испод коша” – изјавио је Пешић и наставио:

„Он је искусан, зна да се ували, да извуче фаул. Кад сам га звао, човјек уопште није вјеровао, питао ме: ‘За коју репрезентацију?’ Захвалан сам му на његовом односу, дао је примјер свима. Имамо ми играче и треба да их подржимо – не могу сви да буду Никола Јокић, Владе Дивац, Предраг Даниловић, Дејан Бодирога“.

Коментари
Издвајамо