Испад Милице Дабовић

Аутор: Блицспорт
14.11.2020. - Кошарка

Када год репрезентација Србије игра, бивши капитен Милица Дабовић, мора да се огласи. И као по правилу, увек су то негативни коментари на рачун селекторке Марине Маљковић.

Кошаркашице су се окупиле како би у Истанбулу одиграле два меча квалификација за Европско првенству и одлично су старовале. У четвртак су победиле Литванију са 82:71 а већ сутра играју против Турске.

Једна од најбољих играчица на терену је била Ивон Андерсон, новајлија у тиму српске репрезентације. Она је као нови плејмејкер Србије постигла 13 поена (шут за два 4/9, тројке 1/4), али је и те како свестраном игром помогла саиграчицама – предводила их је у једном тренутку до 20 разлике, а оствариле је, уз поменути кошгетерски учинак, и седам асистенција (највише на мечу,) као и четири скока, те две „крађе”.

И после сјајне партије, Андерсон се, баш као и селекторка Марина Маљковић нашла на удару Милице Дабовић.

– Ако поред толико талената у овој нашој Србији довести Американку и то јос црнкињу и то јос на плеју поред живе Ане Дабовић за мене је ван сваке памети. Селекторко, докле ћес се још спрдати са људима??? Можда сам ја луда, али не прихватам! – написала је Милица на Твитеру.

Није први пут да српску репрезентацију „појачава” нека Американка. Док је Милица играла, у српском тиму је била и Данијел Пејџ. Тако да одлука селекторке да убаци у екипу једну странкињу није ништа чудно.

Коментари
Издвајамо