Ипак без кошарке

20.12.2020. - Кошарка

Утакмица 11. кола између Црвене звезде и Цедевите Олимпије, која је првобитно била заказана за вечерас, одложена је због потврђеног случаја корона вируса у тиму црвено-белом тиму, саооштила је АБА лига. Због потврђене инфекције, цео тим Звезде мтс и чланови стручног штаба налазе се у у кућној изолацији до даљих испитивања.

АБА лига ће објавити накнадно нови термин меча.

Информацију је потврдила и Црвена звезда саопштењем на клупском сајту:

„КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да су након редовних тестирања првог тима и стручног штаба, која су обављена пред утакмицу 11. кола АБА лиге са Цедевита Олимпијом, идентификовани позитивни и оболели на вирус Цовид 19. У складу са свим здравственим мерама, екипа је подвргнута новим тестирањима и лабораторијским испитивањима, а комплетан сениорски тим и стручни штаб Црвене звезде хитно су стављени на мере кућне изолације. Сходно томе, одлаже се утакмица 11.кола АБА лиге са Цедевита Олимпијом која је требало да се одигра вечерас, а нови термин биће саопштен накнадно. Такође, о новонасталој ситуацији у којој се нашао наш клуб, обавештена је и Евролига“,стоји у саопштењу Звезде.

Црвено – бели су такође саопштили да до пристизања резултата поновних тестирања, спровођења детаљних здравствених прегледа и истека инкубационог периода, све даље спортске активности првог тима се супендују, док ће о стању оболелих и даљим активностима екипе јавност бити благовремено обавештена.

За сада се не зна ко је од играча у Звездином табору позитиван на корону, али то неће бити први случај ове сезоне, јер је вирус већ једном прележао Емануел Тери.

Коментари
Издвајамо