Хрвати напуштају АБА лигу

05.05.2022. - Кошарка

Хрватски кошаркашки савез понудио је клубовима из те земље опцију да напусте АБА лигу од наредне сезоне, а сада се тим поводом огласио и предсједник Стручног савјета за мушку кошарку у Савезу Дино Рађа.

Он је нагласио да АБА лига служи за полигон Црвеној звезди и Партизану, те да би требали да виде како раде Пољаци и Румуни.

“Нисмо ништа одлучили, али смо на сједници у уторак понудили клубовима опцију да играју у Лиги шампиона, Европа купу и Алпе Адриа купу и за све ćе бити плаćени. Сада је на њима да одлуче, за то имају седам дана. Дакле, идуćег уторка ćемо све знати. Наравно, ако се договоре, од сљедеćе сезоне неćе моćи да играју у АБА лиги. То би једноставно било немогуćе због распореда. Али мислимо да би то било одлично за хрватску кошарку” – рекао је Рађа и додао:

“Шта нам је донијела АБА лига у посљедњих 20 година? Ништа. Живимо, стално се боримо да останемо, а та лига се претворила у полигон за Црвену звезду и Партизан да доводе странце. Питамо се како су нас тукли Румуни и Пољаци. Па хајде да промјенимо нешто, да видимо како раде и какви су им клубови“.

Хрватски клубови би у Алпе Адрија купу имали ривале из Аустрије, Чешке, Пољске, Словачке и Словеније.

 

Коментари
Издвајамо